aanbod
Veiligheid
is kinderspel.
- De Lastpost

Veiligheid kinderspel?
Ontdek het in onze opleidingen.

Atrium biedt een ruim aanbod aan opleidingen om de veiligheid op en rond de werkvloer te bevorderen. Alle opleidingen vertrekken vanuit de wetgeving ‘Welzijn op de werkvloer’. Vanuit deze wetgeving kijken we wat de eisen zijn qua veiligheid en hoe we u, als klant, hieraan kunnen laten voldoen? Door onze verschillende opleidingspijlers aan elkaar te koppelen, zorgen we ervoor dat u optimaal kan genieten van de verschillende subsidiemogelijkheden. Dankzij een unieke klantenlogin, raadpleegt u alle attesten, aanwezigheidslijsten en evaluaties van de gevolgde opleidingen op ons digitaal platform.

Bij Atrium zijn opleidingen geen saaie bedoeningen. Het zijn interactieve trainingen waarbij we door middel van spelvorm een open mindset creëren en de onbewuste leerbereidheid van de cursist optimaliseren. Hierdoor wordt het rendement van elke opleiding gemaximaliseerd.

Hoe pakken we dit aan?

Geen eentonige Powerpoints met do’s and dont’s, maar een Lego maquette waarop de cursist zelf de gevaarlijke situaties ontdekt. En ook zelf oplossingen voor deze situaties bedenkt!
Geen droge wetgeving, maar een eigen versie van Trivial Pursuit waar de cursist spelenderwijs zijn kennis verbreedt.

Geen vooroordelen op basis van eenmalige handelingen van uw heftruckchauffeurs, maar een digitale, objectieve rijgedragsanalyse op jaarbasis met onze Safety Mate.
Zenuwen voor een test? Niet bij Atrium! Wij steken deze testvragen in een interactieve quiz waardoor we het beste uit iedereen naar boven halen.

Soft skills & Psychisch welzijn

Voor het psychisch welzijn maar ook voor alle soft skills van uw medewerkers heeft Atrium een exclusief partnership met het Expertisecentrum Allegre.

Op basis van de ACT-methode (Acceptance and Commitment Therapy) helpen onze gedragstherapeuten en psychologen uw werknemers omgaan met stress en burn-out. Hiermee willen we werken aan een goede mentale gezondheid zodat uw werknemers zich snel terug goed voelen in hun vel. Voorkomen is echter beter dan genezen! Via deze ACT-opleiding leren wij hen hun psychologische flexibiliteit en veerkracht terug te vinden en te versterken.

Ook voor trainingen rond communicatie, leiding geven, teamwork en change behaviour kan u bij ons terecht! Omdat iedere organisatie andere specifieke noden heeft, worden deze opleidingen na een intake gesprek in samenspraak met u uitgewerkt.

Haar grootste bekendheid verwierf Allegre met de ACT-opleiding voor professionele hulpverleners. Hierin bestaat een basisopleiding en een verdiepingsopleiding. Naar aanleiding van de Corona-crisis werd er zelfs een specifieke ACT-opleiding ontwikkeld voor mensen die kampen met posttraumatische stress.

Bekijk het aanbod op www.allegre.be